Activa Jove

Activar a la joventut oferint un oci alternatiu i saludable

noticies » noticia3

Activa Jove


Des de l’Ajuntament de Gandia som conscients dels difícils mesos que tota la població estem travessant degut a la crisi sanitària ocasionada per la covid-19.

Sabem de l’esforç fet per tota la ciutadania i hui volem reconèixer especialment a la joventut. Aquest sector de la població s’ha vist privada de les opcions d’oci comunitari i les relacions entre iguals, sabent de la importància que aquests factors tenen en l’adolescència. A més, han fet front a dos cursos acadèmics atípics, amb suspensió de classes presencials al 2020 i incertesa respecte a com anava a ser el curs 2020-21, la qual cosa els ha fet més estressants si cap.

Amb la fi de l’estat d’alarma i la relaxació de les mesures COVID-19, els i les joves de Gandia es troben amb la possibilitat de poder retrobar-se, però sense massa opcions d’oci, el que pot afavorir les reunions al carrer, amb el conseqüent fenomen “Botellón”.

Per aquest motiu, des de l’Àrea de Sanitat i Polítiques Saludables, junt a l’Àrea d’Esport i Joventut, l’Àrea de Polítiques Educatives i Benestar Social; l’Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives; l’Àrea de Cultura i Polítiques festives i el Consell dels Joves de Gandia han impulsat el programa “Activa jove”.

L’objectiu general d’aquest programa és, com bé diu el seu nom, activar a la joventut oferint un oci alternatiu i saludable que afavorisca potenciar els factors protectors i disminuir els de risc front a situacions susceptibles d’incitació al consum de tòxics.

Els objectius específics perseguits són:

 • Afavorir l’expressió artística de la nostra joventut.
 • Conèixer el patrimoni natural i cultural de la nostra ciutat amb activitats de senderisme i teatre juvenil.
 • Donar a conèixer i fomentar la pràctica d’esports més alternatius.
 • Afavorir el respecte cap a la diversitat i entre xics i xiques.
 • Conéixer i difondre els jocs de rol.

Les activitats proposades per a assolir aquests objectius són:

 • Taller i concurs de foto i vídeo en xarxes socials.
 • Activitats de senderisme amb visita al Castell de Bairén i la Marjal; recital de poemes amb la col·laboració de Saforíssims i representació de l’obra “Delírium” de la mà de la companyia Contrahecho Teatre.
 • Taller i exhibició de skate; màsterclass de cal·listènia; proposta d’esports a la mar.
 • Actes per commemorar el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI.
 • Activitats proposades des de l’Àrea d’Igualtat i Polítiques inclusives.
 • Participació de mediadors i mediadores juvenils per informar i assessorar respecte a l’ús i abús de drogues legals i il·legals.
 • La participació de mediadors i mediadores socials mitjançant un punt d’informació i assessorament dirigits a minimitzar els problemes i riscos associats al consum d’alcohol i al policonsum de drogues.

Aquest programa s’iniciarà el 8 de juny i finalitzarà el 30 de juliol. Tota la informació respecte a la programació es pot consultar a la web de l’Ajuntament de Gandia i del Consell dels Joves, així com a les corresponents xarxes socials.

Per a participar a les activitats, caldrà inscripció prèvia, donat que l’aforament estarà limitat en funció de les mesures covid vigents en eixe moment